Wie is ...

Mijn naam is Robert Muts, geboren in september 1965 in Amsterdam. Sinds mijn jeugd heb ik mij voortdurend bezig gehouden met illustreren en het maken van sfeertekeningen.

Zoals de meeste illustratoren hebben ervaren is de drang naar tekenen al ontstaan in de vroege kinderjaren. Het altijd maar willen tekenen en vaak ook situaties en ervaringen vanuit de geest omzetten in beelden en uitvoeren op papier geeft een kick. Ik merkte ook dat veel stijlen en technieken mij lagen en de ontdekking dat van niets iets maken nog altijd verslavend kan werken.

Mede door illustratoren als Anton Pieck, Arthur Rackham, Norman Rockwell, Rien Poortvliet, Cornelis Jetses, maar ook bijvoorbeeld Robert Crumb en schilders als Carel Willink en Jopie Huisman werd ik geïnspireerd in het maken van sfeerbeelden. Kijkend naar het werk van deze mensen gaf mij meer het gevoel deel uit te maken van het beeld dan dat ik er slechts naar keek. Ik denk dat daar de kracht van het beeld spreekt. Het is die kracht en dat gevoel dat ik in mijn werk naar voren wil brengen... Daarnaast moet een illustratie naast tekst uiteraard meer duidelijk maken of in andere gevallen iets kunnen suggereren.

Ik hoop dat u door het bekijken van de diverse illustraties een goede indruk krijgt van mijn manier van illustreren. Als u meer wilt weten over mijn werk of suggesties, opmerkingen of een opdracht heeft kunt u mij bereiken via de link 'contact'

 
Ook te volgen via:
Facebook Flickr Twitter
     

Exposities:

Galerie Weert (zomer 2012)
Parc Imstenrade, Heerlen (januari t/m maart 2014)


Opdrachtgevers:

Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad
Atrium Medisch Centrum Parkstad
Sabic Limburg
Gemeente Heerlen
Gemeente Sittard-Geleen
Gemeente Schinnen
DSM